Dag met een gouden randje

In augustus voerden we drie tochten uit met de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) / Balans. Dit keer met een heel nieuw concept voor ons: er voeren dit keer zowel ouders als kinderen mee, de zogenaamde ouder-kinddagen. Voor de kinderen een leuke dag op het water; voor de ouders een mooie kans om op een ontspannen manier met elkaar te sparren. En dat leverde drie hele geslaagde zeildagen op!

Het prachtige weer speelde daar ook een grote rol in en er was gelukkig voldoende wind om te zeilen. De eerste tocht bracht de Compaen naar Trintelhaven, waar afgemeerd werd zodat men even de benen kon strekken. Schipper Frank: “De medevaarders waren heel enthousiast! Sommigen wilden graag een keer aan het stuurwiel staan en deden dit heel bekwaam”. Hopelijk is dankzij deze zeiltocht het enthousiasme voor de zeilsport bijgebracht!

17-08-03

Foto: NVA

“Langzaam zag je ze gaan genieten, zonder hun mobiel, op hun buik kijkend naar het opspattende water…”

Gouden randje
Op een andere zeildag was de wind zo gunstig dat we naar Urk konden zeilen. Ook dit was weer een prachtige dag: zonnig en warm! Ook de deelnemers waren ontzettend enthousiast: één van de ouders omschreef het als ‘een dag met een gouden randje’, een andere ouder verwoordde het als ‘een geweldige dag’! “Langzaam zag je ze gaan genieten, zonder mobiel, op hun buik kijkend naar het opspattende water en met de verrekijker turen richting Urk of Lelystad.” aldus één van de enthousiaste ouders. Prachtig om te horen!

17-08-07

Foto: NVA

Als stichting Zeilen met Visie vinden we het ontzettend fijn dat we deze prachtige zeildagen konden realiseren!

Wilt u ook een groep kinderen met een beperking een ‘geweldige dag’ bezorgen? Neem dan contact op met Anne Treur voor de mogelijkheden! Dit kan per e-mail: info@zeilenmetvisie.nl of telefonisch: 06-42 54 00 57. Uw bijdrage is meer dan welkom!

Reageren is niet mogelijk