De schippers


Joep Mooren is een fervent zeiler van jongs af aan. Het zeilen werd hem met de paplepel ingegeven door zijn vader. Als kind werd Joep lid van de Roermondse Roei- en Zeilvereniging Maas en Roer en daar is hij nooit meer weggegaan! Sindsdien heeft Joep enorm veel gezeild in diverse soorten boten en deed ervaring op als bemanningslid, stuurman en schipper. Ook op bestuurlijk gebied heeft Joep de nodige bijdragen geleverd, als bestuurder van de vereniging Maas en Roer en als Regiovertegenwoordiger van het KNWV te Limburg.

 

 

Wicher van Lingen is zijn hele leven al actief met watersporten bezig. Na een week zeilschool in Loosdrecht in 1970 is hij gaan (wedstrijd)zeilen op de Kager plassen; eerst als bemanning en later ook als stuurman. Daarna is hij overgestapt op windsurfen. In 1989 verhuisde hij voor zijn werk naar Oman en vervolgens naar Syrië waar veel werd gewindsurft en gezeild. Daar heeft hij ook zeilinstructie gegeven. Sinds 2008 zeilt hij in een zeiljacht op de Nederlandse wateren.

 

 

Christiaan Luca had zijn eerste zeilervaring als twaalfjarige op een zeilweek aan het Veerse Meer. Hij heeft het gevoel van vrijheid op het water en wind door de haren daarna nooit meer los kunnen laten. Na ervaringen met allerlei kleinere boten, van laser tot yngling, is hij definitief overgestapt op het kajuitjachtzeilen op grote meren en zee. Inmiddels heeft hij vele kusten verkend als bemanningslid, stuurman en schipper. Christiaan heeft zelf een kind met een verstandelijke beperking, en dat geeft hem extra inspiratie om onze cliënten een heerlijke dag op het water te bezorgen.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.