TOP dag op de ‘Compaen’

‘Op 19 september zijn we met Jordy, Marijn, Joep, Dominique en Theone (allen bewoners bij Stichting Pim in Dorst) een dagje gaan varen op de ‘Compaen’. We waren uitgenodigd door de Stichting Zeilen met Visie. 

De begeleiders bij Stichting Pim hebben erg hun best gedaan en keurig om 9 uur stonden ze alle 5 klaar met warme trui, windjack en gymschoenen. En natuurlijk een reserve set kleding, je weet maar nooit! Joep, Dominque, Marijn, Jordy en Theone stuiterden naar de bus, want ze vonden het allemaal wel heel erg spannend. Hoe zou het zijn op zo’n grote zeilboot? Het weer zag er gelukkig redelijk goed uit, dat hadden de week daarvoor niet verwacht want toen stormde het flink. Nu was er windkracht 3 voorspeld en was er nog wat mist. Geen belemmering om heerlijk te varen. 

Eenmaal in Lelystad werden hartelijk welkom geheten door Joep en Wicher, de bemanning van De Compaen. Zij zorgden er ook voor dat iedereen een zwemvest aan kreeg, veiligheid boven alles! Hierna kozen we het ruime sop en na een half uur lagen er al een paar lekker te pitten, want deining maakt slaperig. 

Het zonnetje brak lekker door en je kon duidelijk merken dat iedereen zich ook inmiddels lekker op zijn gemak begon te voelen. De zitzakken waren heerlijk om te liggen en de deining deed de rest. Voor de inwendige mens was ook goed gezorgd want op de tafel buiten werd ‘a la carte’ een lunch uitgeserveerd. Theone, Joep, Domique en Jordi hebben zelfs een stuk kunnen sturen achter het grote stuurwiel en Marijn heeft met de lier de fok omhoog gedraaid. Ze hebben dus allemaal hun steentje bijgedragen aan een fantastische tocht.

 

Rond 3 uur waren weer terug in de haven. Allemaal hebben ze enorm genoten: ’s Avonds aan tafel werden er vele stoere verhalen opgehangen over deze heerlijke dag. We gaan heel graag nog een keer mee, en vonden het een TOPDAG!

Joep en Wicher, Ontzettend bedankt voor de fantastische dag. Stichting Zeilen met Visie bedankt dat jullie dit voor ons hebben kunnen realiseren. Jantine van de Watering-Geesink van Landelijke Stichting voor Blinden en Slechtzienden: Dankjewel dat je dit voor ons mogelijk hebt gemaakt.

 

De bewoners van Stichting Pim; Jordy, Joep, Dominique, Theone en Marijn en hun begeleiders Ton, Harm, Myriam en Roger.

 

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.