Een Zeildag Plannen

Wie kan er meevaren?
Onze gasten bestaan uit slechthorenden, mensen met een visuele beperking, autisme of een geestelijk dan wel lichamelijk beperking. Bewoners van zorgboerderijen en begeleid-wonen instellingen zijn van harte welkom. De ‘Compaen’ is niet geschikt voor mensen die aan boord afhankelijk zijn van een rolstoel.

Kosten
Zeilen met Visie zal de kosten van de zeildag door middel van donaties, subsidies en sponsorgelden financieren.

Planning en voorbereiding
De planning van een zeildag wordt geregeld in overleg met een contactpersoon van de gasten. Het weer op de geplande zeildag is een bepalende factor. Het kan voorkomen dat de omstandigheden te ongunstig zijn om uit te varen, bijvoorbeeld door harde wind, mist of dreigend onweer. Wij doen er alles aan om zo’n teleurstelling op de dag zelf te voorkomen. In de meeste gevallen zien wij ongunstig weer van tevoren al aankomen en kunnen dan met de contactpersoon een alternatieve datum zoeken. Zeilen met Visie gebruikt een planningsformulier waarop alle relevante informatie wordt ingevuld.

De zeildag zelf
De gasten regelen zelf het vervoer van en naar de haven. Een zeildag begint rond 10:00 uur bij aankomst in de haven van Flevo Marina te Lelystad. De ‘Compaen’ ligt daar afgemeerd aan de meldsteiger bij het havengebouw. Er zijn altijd twee schippers aanwezig om de gasten te ontvangen. Nadat iedereen aan boord is gegaan, wordt het schip bekeken en geven de schippers uitleg over het zeilen en de geplande tocht. Als het nodig is worden de reddingsvesten gedragen en voor kou of regenachtig weer zijn er zeiljacks en zeilbroeken aanwezig.

Zodra de gasten zich comfortabel voelen aan boord, varen wij op de motor de haven uit. Vervolgens worden de zeilen gehesen en komt de ‘Compaen’ pas goed op gang. Men kan lekker ontspannen op de banken of op een van de trampolines zitten of liggen. Tijdens het varen kan iedereen die dat wil helpen bij het zeilen. Afhankelijk van de wind kunnen we naar Urk of de Trintelhaven varen om te lunchen. Als het warm weer is kan er op het strandje bij Urk gezwommen worden. Het is de bedoeling om rond 16:00 uur weer terug te zijn in de Flevo Marina.

Aanwezig op de ‘Compaen’
– Reddingsvesten en zeilkleding
– Drinkwater, koffie en thee
– Spiritusbrander om water te koken of om soep op te warmen
– Pannen, mokken, borden en bestek
– De schippers zorgen voor hun eigen lunch

Zelf meenemen
– Lunch, snacks en frisdranken
– Schoenen met antislip, pet, zonnebril en zonnebrandcrème
– Bij warm weer: zwemkleding en een handdoek
– Bij minder goed weer: een warme trui en regenjack
– Eventueel droge reservekleding

Iedereen die een dagje mee wil zeilen met de ‘Compaen’ kan contact opnemen met onze planning.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.