Chillen op de Compaen

Ook stichting Grip op je leven mocht een dagje meevaren op de Compaen! Aan 6 opgetogen deelnemers en 2 zichzelf gelukkig prijzende begeleiders de eer om het IJsselmeer van dichtbij te bekijken. Het was even spannend of de wind wel mee zou werken; Urk was daarom niet haalbaar. Maar dat mocht de pret natuurlijk niet drukken.

Eenmaal aan boord ging de chillmodus aan. Concreet betekende dit een deelnemer die enthousiast de zeilen ging hijsen, een ander die wel even zou zorgen dat ondergetekende genoeg foto’s maakte, en een tiener die zijn slapeloze nacht wilde inhalen…;) Al relaxend in de zitzakken genoten we van het weidse uitzicht en het geruis van het water onder ons. Er zijn vervelendere manieren om je dag door te brengen!

Onze twee schippers, Wicher en Paul, zijn bevlogen mannen die zichtbaar genoten van hun taak om speciale doelgroepen een fijne dag te bezorgen. Ze hielpen ook de kleinsten van onze deelnemers om zelf de boot te besturen en zorgden voor heerlijke verse koffie en een gezellig praatje. Prachtig om te ontdekken dat er mensen zijn die hun tijd offeren om zich in te zetten voor kwetsbare mensen in onze samenleving!

Na een aantal uur lekker te hebben rondgevaren was het tijd om, net voor de regen zou losbarsten, de boot weer terug te brengen naar zijn rustplaats. Tot ongenoegen van een aantal deelnemers, die eigenlijk nog geen zin hadden naar huis te gaan. We kijken dan ook terug op een zeer geslaagde dag en houden ons aanbevolen voor een volgende keer…!

 

 

Reacties zijn gesloten.