Dag met een gouden randje

In augustus waren er drie tochten met de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) / Balans. Dit keer volgens een nieuw concept: er voeren kinderen samen met hun ouders mee. Voor de kinderen een leuke dag op het water en voor de ouders een mooie kans om op een ontspannen manier onderling te sparren. Het leverde drie geslaagde zeildagen op en is zeker voor herhaling vatbaar.

Het prachtige weer speelde een grote rol en er was gelukkig voldoende wind om te zeilen. De eerste tocht bracht de Compaen naar de Trintelhaven, waar afgemeerd werd zodat men even de benen kon strekken. Schipper Frank: ‘De gasten waren enthousiast. Sommigen wilden graag een keer aan het stuurwiel staan en deden dit heel bekwaam. Hopelijk is dankzij deze dag hun enthousiasme voor de zeilsport aangewakkerd’.

 

Op een andere zeildag was de wind zo gunstig dat er naar Urk kon worden gezeild. Het was een prachtige dag met zonnig en warm weer. De deelnemers waren enthousiast en één van de ouders omschreef het als ‘een dag met een gouden randje’. Langzaam zag je de kinderen gaan genieten, zonder mobiel, op hun buik kijkend naar het opspattende water en met de verrekijker turend richting Urk of Lelystad.

Reacties zijn gesloten.