Echt een aanrader!

Zondag 14 juli was het zover; wij van Rietwal 26 gingen zeilen. Om 7.00 uur ging de wekker want we hadden om 10.00 uur afgesproken in Lelystad, dus wassen, aankleden en eten en toen met z’n allen in de Visio bus. Het weer was onderweg niet zo best maar dat mocht de pret niet drukken. We hadden er zin in maar een beetje spannend was het natuurlijk ook wel.

Aangekomen bij de boot, een soort catamaran, werden we verwelkomd door de schippers voor die dag, Wicher, Cristiaan en Barbera. Ze vertelden ons wat we gingen doen en lieten ons zien hoe de boot werkte. Nadat we de reddingsvesten aan hadden gingen we eerst een stukje met de motor varen.

Eenmaal uit de haven gingen de zeilen uit omhoog. Wat gingen we af en toe hard want er stond windkracht 5 en de golven waren best wel hoog. Anne, Gerrit, Farley, Stef, Remko en Patrick hadden er geen last van maar de groepsleiding had het soms even zwaar.

Iedereen mocht aan het roer staan om te ervaren hoe het is om te sturen op de catamaran. Dat vonden we natuurlijk erg leuk en iedereen nam die taak ook heel erg serieus. Na een aantal uren op het water doorgebracht te hebben was het rond 14.30 uur weer tijd om naar de haven te gaan.

We hebben genoten van deze leuke dag op het water en van de schippers die ons goed hebben begeleid.

Echt een aanrader! Dank daarvoor!

Reacties zijn gesloten.