Een avontuur op het water

Vandaag waren wij als Thomashuis Ermelo uitgenodigd om mee te varen op de Compaen. Na een half uurtje rijden kwamen we aan in de haven alwaar de schippers Joep, Paul en Jan al druk doende waren de boot klaar te maken aan de steiger.

Na een kort voorstelrondje werd iedereen aan boord geholpen. Best spannend voor sommigen van ons maar geholpen door de schippers kwamen we allemaal veilig aan boord. Joep legde de gang van zaken uit en deelde de zwemvesten uit. Toen iedereen zijn plekje had gevonden werd de motor gestart en voeren we de haven uit. Ondanks alle waarschuwingen voorzichtig te zijn liet Alies de zonnebrand nog in de haven overboord vallen. Gelukkig was Paul zo aardig de motor in zijn achteruit te zetten en was Jan bereid het risico op een nat pak te lopen om de zonnebrand te redden.

Eenmaal op open water werden de zeilen gehesen en besloten we naar Urk te varen. Helaas liet de wind het een beetje afweten dus werd de motor bijgezet zodat we nog wat tijd zouden hebben om Urk onveilig te maken.

Het begon een beetje bewolkt maar al snel kwam het zonnetje door. Onderweg vertelden Joep, Paul en Jan honderduit over wat er in de omgeving te zien was en over de werking van de boot. Het enthousiasme was aanstekelijk en al snel wilden de eerste deelnemers hun stuurmanskunsten bewijzen. Dat dit ze best afging getuigen de foto’s van de anderen die zich overduidelijk geen moment zorgen maken.

Eenmaal aangekomen in Urk werd van een door Alies bereide heerlijke lunch genoten van turks brood en zalm wraps. Dit viel bij iedereen erg in de smaak!! Vanwege de geringe hoeveelheid wind was er niet zo veel tijd om Urk te bezoeken, maar Urk is dan ook niet zo groot. Al snel vonden we het beroemde beeld en de vuurtoren. Leuk voor een groepsfoto!

Na een goed overleg werd de terugtocht aanvaard. Op de terugvaart konden ook de dames zich niet bedwingen het roer te nemen waarna ook Guus niet langer kon achterblijven. Toen de wind na enige tijd aantrok kwamen er wat extra twinkelingen in de ogen van de schippers, hier was de boot voor gemaakt! Als een speer scheerde de Compaen over het IJsselmeer en de glimlach was niet meer van onze gezichten af te krijgen.
Voor ons gevoel veel te snel, maar op de klok precies volgens plan waren we weer terug in de Flevo Marina in Lelystad.

Na de schippers bedankt te hebben voor deze topdag weer terug naar huis. Ietwat vermoeid door alle ervaringen, maar zeker weer een gedenkwaardig avontuur. Iedereen van zeilen met visie bedankt dat jullie deze dag mogelijk hebben gemaakt!

Reacties zijn gesloten.