Een dagje genieten op de prachtige ‘Compaen’

In 2006 werd de Stichting Pim in Dorst opgericht. Dit is een tweede thuis voor zestien meervoudig beperkte kinderen, inclusief dagbesteding. Een uniek initiatief dat wordt uitgevoerd door, en onder toezicht van, de ouders van deze kinderen.

Op 29 mei was het weer feest. Jordy, Marijn, Joep, Dominique, Boris, Jan Pieter en Theone zijn een dagje gaan varen op het IJsselmeer met de ‘Compaen’. De begeleiders hebben erg hun best gedaan en keurig om 9 uur stonden ze klaar met warme trui, windjack en gymschoenen. En natuurlijk een reserveset kleding, je weet maar nooit!

Op de boot aangekomen werd door de schipper de nodige instructie gegeven want veiligheid gaat boven alles. Iedereen kreeg een zwemvest aan, en moest oppassen voor de giek. De buienradar werd goed in de gaten gehouden want er was kans op onweer (dat bleef gelukkig weg). Het was wel erg warm dus de koelbox, die uitpuilde van alle frisse versnaperingen, hadden we ook echt nodig. Uit de kombuis kwamen bij de lunch broodjes knakworst tevoorschijn en die gingen er bij iedereen vlot in.

Het zonnetje zorgde er voor dat iedereen zich lekker op zijn gemak begon te voelen en de zitzakken waren heerlijk om op te liggen. De deining deed de rest. Rond 3 uur waren weer terug in de haven. Allemaal hebben ze enorm genoten: ’s Avonds aan tafel werden er vele stoere verhalen opgehangen over deze heerlijke dag.

Bemanning van de ‘Compaen’ en Stichting Zeilen met Visie ontzettend bedankt voor de fantastische dag. We gaan heel graag nog een keer mee, en vonden het een TOPDAG!

De bewoners van Stichting Pim en met name:

Jan Pieter, Boris, Jordy, Joep, Dominique, Theone en Marijn en de begeleiders Harm, Marlieke en Roger.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties zijn gesloten.