Een dagje zeilen met de Compaen

Op donderdag 28 juni 2018 mochten wij met onze klas van Bartiméus in Zeist gaan zeilen. Voor de meeste kinderen was het de eerste zeilervaring. We hadden heerlijk weer. Goed ingesmeerd konden we aan boord klimmen en kon ons avontuur beginnen.

Op weg richting Urk. De ene keer was de dijk heel ver weg, dan kwam hij weer heel dichtbij. Meester Jan had een mooie verrekijker mee. Daar mochten we door kijken. Zo konden we schepen goed zien aankomen en konden we de vuurtoren van Urk ontdekken. We konden ook heerlijk liggen op de zitzakken en genieten van het geluid van de wind en het water. De schippers lieten ons van alles zien en legden aan de kinderen van alles uit. Het was heel ontspannen en gezellig aan boord.

Aan het begin van de middag kwamen we aan in Urk. Op zoek naar een plaatsje in de haven. Toen we die gevonden hadden zijn we met z’n allen naar een strandje gegaan om even heerlijk te zwemmen in het IJsselmeer. Het water was al heel lekker en samen hebben we heel veel plezier gehad.

Toen werd het tijd om terug te zeilen naar de haven in Lelystad. Inmiddels was het harder gaan waaien en moesten we lager in de boot blijven. We waren zo weer terug waar we afscheid moesten nemen van het schip en de schippers. Weer terug naar school, na een heerlijke dag op het water.

De kinderen hebben enorm genoten. Na afloop zeiden ze:
‘Het zwemmen en de verrekijker waren leuk.’
‘Ik vond het fijn dat ik mocht sturen. Als je een klein stukje aan het stuur draait, gaat de hele boot draaien.’
‘De hoofdschipper liet me in de luikjes kijken. In het 2e luikje zaten touwen en een reddingsband. Ik vond het wel lastig dat je niet zo veel kon bewegen.’
‘Het zeil was heel groot.’
‘Ik vond het lekker om te liggen op de zitzakken.’
‘Ik ging luisteren naar de golven.’
‘Het zeil kon omhoog. Er waren heel veel golven.’
‘Gelukkig zijn we geen waterval tegen gekomen.’
‘We gingen hobbel-de-bobbel over de golven.’
‘De ijsjes waren lekker.’

Schippers, heel erg bedankt voor deze fantastische dag!

MB-BB van Bartiméus in Zeist.

Reacties zijn gesloten.