Een geslaagde tocht

Zaterdag 21 mei stond de eerste zeiltocht van het jaar op het programma. De dag ervoor zeilde de prachtig opgeknapte Compaen vanuit Amsterdam naar de knusse jachthaven Flevo Marina in Lelystad. Vanuit deze haven zal de Compaen weer diverse zeiltochten via Zeilen met Visie uitvoeren!

Keurig op tijd kwamen onze zeilgasten aan boord: een groep jongeren van een voetbalclub uit Barneveld, die dankzij een gift van het Eleven Flowers Fund een dag mee kon zeilen. Deze groep was vorig jaar kampioen geworden dus deze zeiltocht was eigenlijk een verlaat kampioensfeestje! De stemming zat er al direct goed in, want luidkeels werd er voor één van de begeleiders gezongen, die een dezer dagen jarig was!

Voor de mannen en één dame was het de eerste kennismaking met de Compaen en aandachtig werd er naar de uitleg van schipper Nol geluisterd. Daarna zetten we koers naar het IJsselmeer! Iets buiten de haven werden de zeilen gehesen en begon de tocht dan echt! In de ochtend waaide het nog niet zo hard dus zo ging het heel gestaag richting Trintelhaven, de aanlegplaats halverwege de dijk Lelystad-Enkhuizen. Het was prachtig weer dus de groep genoot op het terras van een heerlijke lunch!

Foto W. Schuurman

Hoge golf
’s Middags zeilden we wat verder uit de beschutting van de dijk vandaan en was het ook harder gaan waaien. Bij elke hoge golf werd er gejuicht, zeker toen één van de begeleiders nat van het spatwater een veilig heenkomen zocht. Dat heeft hij nog wel even aan moeten horen!

Sommigen bleken niet alleen heel goed in voetbal te zijn, maar staken ook graag tijdens het zeilen de handen uit de mouwen. Zeilen hijsen, sturen…het werd allemaal met vereende krachten gedaan! En als we eenmaal zeilden? Dan genoot de groep met volle teugen van de wind, de zon en de snelheid van de Compaen!

Met vereende krachten werden zeilen gehesen en gestuurd!

Leerzame dag
Voor we het wisten kwam de haven alweer in zicht en voeren we het laatste stukje op de motor naar binnen. Er was één klacht van een deelnemer: “De dag was tekort!” Tja, van zulke klachten worden we alleen maar blij! En eigenlijk waren we het helemaal met hem eens! Een andere deelnemer bedankte ons voor de leerzame dag: leuk om te horen! Ons doel is om onze doelgroep enthousiast te krijgen voor de zeilsport en dat lijkt aardig te zijn gelukt!

160521 Kootwijkerbroek zeildag_1

 

Reacties zijn gesloten.