Seizoen 2017 terugblik video

In februari 2017 werd de ‘Compaen’ naar Amsterdam gebracht voor onderhoud en reparaties. Medio mei was het schip terug in Lelystad en werden weer zeildagen verzorgd vanuit de Flevo Marina. Regelmatig was de ‘Compaen’ op het IJsselmeer, in de Trintelhaven en op Urk te vinden. Het weer was over het algemeen prima en alle zeildagen konden volgens plan doorgaan. In totaal zeilden zo’n 180 cliënten in 2017 met ons mee. Deze video geeft een impressie van het vaarseizoen 2017.

In 2017 werden twee nieuwe schippers gevonden om ons zeilteam te versterken. Gedurende een aantal trainingsdagen werd flink geoefend met het manoeuvreren en de zeilvoering bij variërende windomstandigheden zodat zij nu als volwaardig schipper kunnen worden ingezet.

In augustus werd een veiligheidstraining uitgevoerd samen met de reddingsschepen van de KNRM stations Urk en Lelystad. Hierbij werd geoefend met het aan boord brengen van KNRM redders, de evacuatie van een gewonde zeiler en het slepen van de ’Compaen’.

De ‘Compaen’ gaat in november richting Amsterdam voor onderhoudswerkzaamheden en wij verwachten dat het schip dan begin april 2018 weer zeilklaar in Lelystad ligt voor het komende zeilseizoen.

Onze doel voor 2018 is om het aantal zeildagen met cliënten op te schalen en minimaal 30 tochten uit te voeren. Daartoe gaan wij in de wintermaanden op zoek naar nog een aantal schippers. Het plannen van zeildagen voor 2018 zullen wij nu reeds starten.

Wilt u een zeildag plannen of de stichting Zeilen met Visie helpen, neem dan contact met ons op.

Reacties zijn gesloten.