Wat een leuke dag!!

Op vrijdag 29 juni hebben wij genoten van een dagje zeilen met de Compaen op het IJsselmeer.

Iedereen had er heel veel zin in. Eén gast was zo enthousiast dat ze letterlijk de boot indook. Gelukkig landde zij op de kussens die waren neergelegd bij de instap, zodat een zachte en veilige landing het resultaat was. Dat was schrikken natuurlijk, maar gelukkig konden we er ook met z’n allen om lachen.

De twee vrijwillige schippers hadden alles prima voor elkaar en na de nodige informatie over de Compaen en het aantrekken van de reddingsvesten werden de motoren gestart en later de zeilen gehesen. “Op volle zee” trachtte onze Elles in de “kombuis” koffie te zetten, maar dat viel door de golfslag niet mee. Gelukkig schoot Ton te hulp, maar ook hij had het moeilijk met het inschenken van de koffie.

Liefhebbers mochten ook voor stuurman en/of stuurvrouw spelen en vol trots loodsten sommigen de Compaen in een “rechte lijn” over het meer. Dat de schipper de zaak regelmatig corrigeerde had menigeen natuurlijk niet in de gaten (visuele beperking)!

In de haven van Urk meerden wij aan, om de benen te kunnen strekken. Sommigen waren nog nooit op Urk geweest, en dachten hier lekker een goedkoop biertje te kunnen drinken. Maar ze waren in restaurant de Boet goed op de hoogte vd Randstad prijzen! Jammer dat we er niet nog eentje konden nemen!

Tijdens de terugvaart stond er een stevig briesje en velen werden getrakteerd op een flinke plens water.

De lunch en de drankjes aan boord maakten de dag helemaal af en na de afsluitende groepsfoto en de verdiende complimenten voor de twee schippers keerden we allemaal huiswaarts. Sommige moesten wel twee uurtjes rijden.

 

We kunnen terugzien op een zeer geslaagde zeildag. Iedereen bedankt voor zijn/haar bijdrage en niet op de laatste plaats de Oogvereniging die dit alles mogelijk heeft gemaakt.

Reacties zijn gesloten.