De schippers

Joep Mooren is een fervent zeiler van jongs af aan. Het zeilen werd hem met de paplepel ingegeven door zijn vader. Als kind werd Joep lid van de Roermondse Roei- en Zeilvereniging Maas en Roer en daar is hij nooit meer weggegaan! Sindsdien heeft Joep enorm veel gezeild in diverse soorten boten en deed ervaring op als bemanningslid, stuurman en schipper. Ook op bestuurlijk gebied heeft Joep de nodige bijdragen geleverd, als bestuurder van de vereniging Maas en Roer en als Regiovertegenwoordiger van het KNWV te Limburg.

Bert Fransen was van jongs af aan gefascineerd door water en wind. Zeilen werd zijn passie, recreatief, wedstrijden, zeilinstructie geven, ontwerpen, het hield niet op! Het zeilen stopte toen hij een aantal jaren als arts in de tropen ging werken. Na terugkeer ging hij kanoën, liefst op zee. Pas veel later kwam er weer een schip. De restauratie van deze 22 meter lange aak uit 1909 nadert nu zijn voltooiing. Voordat hij met pensioen ging heeft hij de zeevaartschool in Enkhuizen gedaan om stuurman te worden op grote zeilschepen. Het varen met gasten met een beperking, die anders niet zo gauw het water op zouden gaan doet hij met enorm veel plezier.

Christiaan Luca had zijn eerste zeilervaring als twaalfjarige op een zeilweek aan het Veerse Meer. Hij heeft het gevoel van vrijheid op het water en wind door de haren daarna nooit meer los kunnen laten. Na ervaringen met allerlei kleinere boten, van Laser tot Yngling, is hij definitief overgestapt op het kajuitjachtzeilen op grote meren en zee. Inmiddels heeft hij vele kusten verkend als bemanningslid, stuurman en schipper. Christiaan heeft zelf een kind met een verstandelijke beperking, en dat geeft hem extra inspiratie om onze gasten een heerlijke dag op het water te bezorgen.

Arnoud Emke breidde 15 jaar geleden zijn watersportenthousiasme als roeier uit naar het zeilen. Sindsdien heeft hij met eigen boten ongeveer 20,000 nautische mijlen afgelegd in een vaargebied tussen Stockholm, Oslo en Land’s End. Naast de lange buitenlandse zeilreizen zeilt Arnoud nog steeds bijna elk weekend vanuit Enkhuizen het IJsselmeer en de Wadden op. Het liefst met familie en vrienden om hun een fijne dag op het water te geven. Sinds 2018 kan hij dat ook doen op de Compaen. Op zo’n dag met genietende gasten, geniet hij zelf haast nog meer.

Paul Gadiot zeilt al meer dan 50 jaar en heeft vele zeemijlen afgelegd. Noorwegen, Zweden, Denemarken zowel als de Engelse oost en zuidkust zijn voor hem bekend vaarwater. Sinds kort is hij in het bezit van het diploma ‘Coastal Skipper and Yachtmaster’. Hij vindt het heerlijk om mensen een fijne dag op het water te bezorgen.

Reacties zijn gesloten.