De schippers

Joep Mooren is een fervent zeiler van jongs af aan. Het zeilen werd hem met de paplepel ingegeven door zijn vader. Als kind werd Joep lid van de Roermondse Roei- en Zeilvereniging Maas en Roer en daar is hij nooit meer weggegaan! Sindsdien heeft Joep enorm veel gezeild in diverse soorten boten en deed ervaring op als bemanningslid, stuurman en schipper. Ook op bestuurlijk gebied heeft Joep de nodige bijdragen geleverd, als bestuurder van de vereniging Maas en Roer en als Regiovertegenwoordiger van het KNWV te Limburg.

Wicher van Lingen is zijn hele leven al actief met watersporten bezig. Na een week zeilschool in Loosdrecht in 1970 is hij gaan (wedstrijd)zeilen op de Kagerplassen; eerst als bemanning en later ook als stuurman. Daarna is hij overgestapt op windsurfen. In 1989 verhuisde hij voor zijn werk naar Oman en vervolgens naar Syrië waar veel werd gewindsurft en gezeild. Sinds 2008 zeilt hij met zijn zeiljacht op de Nederlandse wateren. Zeilen met gasten op de Compaen vindt hij altijd weer een mooie belevenis.

Christiaan Luca had zijn eerste zeilervaring als twaalfjarige op een zeilweek aan het Veerse Meer. Hij heeft het gevoel van vrijheid op het water en wind door de haren daarna nooit meer los kunnen laten. Na ervaringen met allerlei kleinere boten, van Laser tot Yngling, is hij definitief overgestapt op het kajuitjachtzeilen op grote meren en zee. Inmiddels heeft hij vele kusten verkend als bemanningslid, stuurman en schipper. Christiaan heeft zelf een kind met een verstandelijke beperking, en dat geeft hem extra inspiratie om onze gasten een heerlijke dag op het water te bezorgen.

Arnoud Emke breidde 15 jaar geleden zijn watersportenthousiasme als roeier uit naar het zeilen. Sindsdien heeft hij met eigen boten ongeveer 20,000 nautische mijlen afgelegd in een vaargebied tussen Stockholm, Oslo en Land’s End. Naast de lange buitenlandse zeilreizen zeilt Arnoud nog steeds bijna elk weekend vanuit Enkhuizen het IJsselmeer en de Wadden op. Het liefst met familie en vrienden om hun een fijne dag op het water te geven. Sinds 2018 kan hij dat ook doen op de Compaen. Op zo’n dag met genietende gasten, geniet hij zelf haast nog meer.

Paul Gadiot zeilt al meer dan 50 jaar en heeft vele zeemijlen afgelegd. Noorwegen, Zweden, Denemarken zowel als de Engelse oost en zuidkust zijn voor hem bekend vaarwater. Sinds kort is hij in het bezit van het diploma ‘Coastal Skipper and Yachtmaster’. Hij vindt het heerlijk om mensen een fijne dag op het water te bezorgen.

Reacties zijn gesloten.