Een Zeildag Plannen

Wie kan er meevaren?
Onze gasten bestaan uit slechthorenden, mensen met een visuele beperking, autisme of een geestelijk dan wel lichamelijk beperking. Cliënten van een dagbesteding, zorgboerderij of begeleid-wonen instelling zijn van harte welkom. De ‘Compaen’ is niet geschikt voor mensen die aan boord afhankelijk zijn van een rolstoel.

Een gastengroep bestaat uit maximaal twaalf personen, inclusief de begeleiders. Het aantal begeleiders moet voldoende zijn om de benodigde zorg te bieden aan de gasten met een beperking. Zeilen met Visie gebruikt een planningsformulier waarop de namen worden ingevuld. Alle praktische informatie voor het organiseren van een zeildag is hier samengevat.

Kosten
Zeilen met Visie zal de kosten van de zeildag door middel van donaties, subsidies en sponsorgelden financieren.

Planning en voorbereiding
De planning van een zeildag wordt geregeld in overleg met een contactpersoon van de gasten. Het weer op de geplande zeildag is een bepalende factor. Het kan voorkomen dat de omstandigheden te ongunstig zijn om uit te varen, bijvoorbeeld door harde wind, mist of onweer. Wij doen er alles aan om een teleurstelling op de zeildag zelf te voorkomen. In de meeste gevallen zien wij ongunstig weer al ruim van tevoren aankomen en kunnen dan met de contactpersoon een alternatieve datum zoeken.

De zeildag zelf
De gasten regelen zelf het vervoer van en naar de haven. Een zeildag begint rond 10:00 uur. De ‘Compaen’ ligt dan afgemeerd aan de meldsteiger bij het havengebouw. Er zijn twee of drie schippers aanwezig om de gasten te ontvangen. Nadat iedereen aan boord is gegaan, wordt het schip bekeken en geven de schippers uitleg over het zeilen en de geplande tocht. Daarna worden de reddingsvesten aangedaan (en eventueel de zeilkleding).

Zodra de gasten zich comfortabel voelen aan boord, varen wij op de motor de haven uit. Vervolgens worden de zeilen gehesen en komt de ‘Compaen’ pas goed op gang. Men kan lekker ontspannen op de banken of op een van de trampolines zitten of liggen. Tijdens het varen kan iedereen die dat wil helpen bij het zeilen. Afhankelijk van de wind kunnen we naar Urk of de Trintelhaven varen om te lunchen. Als het warm weer is kan er eventueel op een strandje gezwommen worden. Het is de bedoeling om rond 16:00 uur weer terug te zijn in de haven.

Aanwezig op de ‘Compaen’
– Reddingsvesten en zeilkleding
– Toilet
– Spiritusbrander om water te koken of om iets op te warmen
– Pannen, mokken, borden en bestek
– Drinkwater, koffie en thee
– De schippers zorgen voor hun eigen lunch en consumpties

Zelf meenemen
– Lunch, snacks en frisdranken
– Pet, zonnebril en zonnebrandcrème
– Bij warm weer: zwemkleding en een handdoek
– Bij minder goed weer: warme kleding
– Eventueel droge reservekleding

Iedereen die een dagje mee wil zeilen met de ‘Compaen’ kan contact opnemen met onze planning.

Reacties zijn gesloten.